Melikgazi BelediyeSİ, meclis toplantısında, Meclis Toplantısı, Komisyon toplantısı ve Encümen Toplantısı Huzur haklarının, 15 Temmuz günü darbeye karşı başlatılan demokrasi hareketinde şehit olanların aileleri ile gazilere bağışlandığını bildirdi.
Meclis Kararı ile bir bakıma huzur haklarının, ülkenin huzurunu sağlayanlara bağışlanmış olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, hassas bir dönemden geçildiğini ve herkesin uyanık olması ve birlik ve beraberlik ödün verilmemesi gerektiğini belirtti.
Melikgazi belediye Meclis Üyelerin her zaman sağ duyulu ve birlik içinde olduğunu vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
"1 Ağustos 2016 günü yapılan Meclis Toplantımız da Meclis Üyemiz Av. Mehmet Savruk beyin önerisi ile Ağustos ayı Meclis Toplantısı Huzur hakları ve yine Meclis Üyemiz Mustafa Hashalıcı beyin önerisi ile de komisyon ve Encümen toplantı huzur hakları 15 Temmuz şehit aile yakınları ile gazilerimize bağışlanmıştır. Bir bakıma huzurumuzu sağlayanlara huzur haklarını bağışlanarak anlamlı bir Meclis Kararı daha oybirliği ile karar alınmıştır. Bu anlamlı kararlarından dolayı Meclis Üyelerimizi kutluyorum.”