İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Yahyalı İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen personel toplantısına katıldı.
Yahyalı Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya İl Müftüsü Güven dışında,
Yahyalı İlçe Müftüsü Bahri Çam, Yahyalı İlçe Müftülüğüne bağlı İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.
Toplantı Yahyalı Yatılı Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Mustafa Ağırtopçu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yahyalı İlçe Müftüsü Bahri Çam’ın yaptığı açılış konuşmasından sonra İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven personele hitap ederek şöyle hitap etti:
“15 Temmuz tarihi İslam dünyası ve tüm mazlumlar için bir milattır. 15 Temmuz gecesi İslam dünyası uyumadı bizler için dua ettiler. Sizler Allah’ın dinine yardım ederseniz Allah’ta size yardım eder. Biz dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ettik, Allah da bize yardım etti. 15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsüne karşı en önemli mücadeleyi halkımızla beraber camilerimiz, minarelerimiz ve din görevlilerimiz verdi. 15 Temmuz darbe girişimine karşı duruşumuzdan dolayı insanların Diyanet İşleri Başkanlığına karşı teveccühleri arttı. Bizler de halkımızın bu güvenini boşa çıkarmamalıyız. İnsanların gönüllerine girmeye çalışalım. Bizler İslam’ı anlattığımız gibi yaşamalı ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. İl Müftüsü olarak siz değerli din görevlilerimize 15 Temmuz gecesi ve sonrasında diyanet camiası adına yaptığınız katkılar sebebiyle teşekkür ediyorum.”
2016 yılı T.D.V. Vekâlet Yoluyla Kurban ücretlerinin yurt içi 690, yurt dışı 500 TL olarak açıklandığını hatırlatan İl Müftüsü Güven, 2015 yılında Kayseri’de 2300 kurban bağışı yapıldığını 2016 yılında da hedeflerinin daha yüksek miktarda kurban bağışı olduğunu belirtti.
Toplantı sonrası İl Müftüsü Güven, Yahyalı İlçe Müftülüğü tarafından Camii Kebir bahçesinde açılan Vekâlet Yoluyla Kurban Kampanyası standını ziyaret etti. Standa gelen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulundu. İl Müftümüz Güven’de bu bağışın Yahyalı halkına örnek olacağını söyledi.