Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Şehitlik Makamı" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Şehir Tiyatrosu’nda düzenlenen söyleşiye İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı. Döngeloğlu, Allah’ın şehitlere kendi ismini verdiğini söyledi.
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Şehir Tiyatrosu’ndaki söyleşide konuşmasına, Mardin Derik’te hain bir bombalı saldırıyla şehit edilen Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ü anarak başladı. Şehit kelimesinin Arapça’dan geldiğini ve Rabbimizin 99 isminden biri olduğunu ifade eden Döngeloğlu, "Allah’ın isimlerinden birisini taşıyan ve ona sahip olanın ne büyük bir makama sahip olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? Şehitlerin canını vermesinin karşılığında Allah’ın onlara verdiği kendi adıdır" dedi.
Söyleşide, şehitliğin bu dünya ve ebedi hayattaki yeri ve önemini anlatan Ömer Döngeloğlu, konuşmasını duayla bitirdi ve Allah’tan tüm terör örgütlerini lanetlemesini diledi. Döngeloğlu, bu güzel vatanımızdan ülke düşmanı, din düşmanı, millet düşmanı, memleket düşmanı çıkmasın temennisinde bulundu.
Söyleşinin sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’na teşekkür ederek çiçek verdi. Özgöncü, tüm şehitlerimize rahmet dileğinde de bulundu.