Bünyan Belediyesi Park ve Bahçeler alanında hayata geçirilecek 2016 yılı projelerine Şehit Piyade Teğmen Bekir Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde yapılacak spor kompleksi niteliğindeki park ile başladı.
Şehit Piyade Teğmen Bekir Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi yanında bulunan ve yıllardır atıl bir görüntü sergileyen alan Bünyan Belediyesince spor kompleksi niteliğinde her yaştan vatandaşın kullanabileceği bir parka dönüştürülüyor.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Okul Yönetimi ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen tören ile yapılacak yeni parkın ilk çalışmaları başladı. Yaklaşık iki ayda tamamlanması planlanan parkın içersinde futbol sahsı, voleybol sahsı, basketbol sahsı, yürüyüş yolu, kaykay parkı ve vatandaşların dinlenerek vakit geçirebileceği alanlar yer alacak.
Düzenlenen törende konuşan Şehit Piyade Teğmen Bekir Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Seyit Burhannetin Akbaş Başkan Gülcüoğlu’nun okullarının 1453 numaralı öğrencisi olduğunu hatırlatarak;” Bünyan’ın en büyük ve en güzel parkı burada kurulacak. Bunu yapmakta size yakışırdı. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Şinasi Gülcüoğlu ise Bünyan’da yaşanan vizyon değişikliğine dikkat çekerek;” Yaşamın ilerleyene zamanlarda her birimiz ülkemizin değişik yerlerine değişik amaçlarla savrulacağız ama memleketimiz olan bu güzel Bünyan’ı bu şirin Bünyan’ı asla ve kata unutmayacağız. Ben inanıyorum ki hepimizin hayallerinde duygu ve düşüncelerinde olacaktır burası. Malumunuz Bünyan Belediye hizmetlerini alma bakımından biraz aksaklıklar yaşamış, hizmetler zaman zaman gecikmiş. Bugüne kadar emeği geçen tüm kardeşlerime ben teşekkür ediyorum. Bundan sonra bir vizyon değişikliği bir misyon değişikliği gerekiyordu. Biz göreve geldikten sonra, vizyonun değiştirilmesi gerektiğini tespit ettik. İnşallah bu konu hakkında çalışmalarımızı başlattık ve devam ediyoruz. Belki bunlar ağır ve aksak gidiyor olabilir. Onun da değişik nedenleri var. Mali imkansızlıklar başta olmak üzere bir çok sebepleri var bunların. Sadece siz bilin diye söylüyorum. Ama bunların hiç biri siz değerli dostlarıma, siz değerli arkadaşlarımıza hizmet etmek için bir engel değil. Allah’ın izniyle Kayseri merkez de, Ankara’ da, İstanbul’da ne hizmet var ise inşallah onu Bünyan’a getireceğiz dedik ve o gayretle bir spor kompleksi niteliğinde ki çalışmayı sizlere hediye edeceğiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun, diyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Şinasi Gülcüoğlu genç öğrencilere seslenerek ;”Sizler ilimde fende son teknoloji ile donanacak aynı zamanda erdemli insanlar hareketini en önde yürüyen gençleri, neferleri olacaksınız. Hem manevi açıdan kendinizi çok iyi yetiştirecek, hem de günün teknik şartlarına İlim ve Fen’i çok iyi öğrenerek hazırlanacaksınız. İnşallah biz de sizin o dolu dolu enerjinizi harcayabileceğiniz futbol sahası, basket sahası, yürüyüş yolları gibi bir takım tesisler yaparak sizlere hediye edeceğiz” dedi.
Başkan Gülcüoğlu ve beraberindekiler daha sonra park yapılacak alanda incelememde bulunarak birim amirinden bilgiler aldılar.
Bünyan Belediyesi sadece 2015 yılında içinde birçok aktivitenin yapılabileceği spor kompleksi niteliğinde olan 4 yeni parkı ilçeye kazdırmış, aynı zamanda 3 farklı mahallede 3 çocuk parkı yapmıştı.