Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veterinerlik Fakültesi tarafından süt ve süt ürünlerine, doğru beslenmeye yönelik farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ‘Süt Koşusu’nun 4.’sü yapıldı.
ERÜ Veterinerlik Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Süt Koşusu’nun dördüncüsü yapıldı. Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde düzenlenen Süt Koşusu’nda öğrenciler dereceye girebilmek için birbiriyle yarıştı. Koşu hakkında bilgiler veren ERÜ Veterinerlik Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yıldırım, süt ve süt ürünleri ile düzenli beslenmeye dikkat çekmek için böyle bir uygulama yaptıklarını belirterek, ülkenin bu konuda Avrupa’dan çok geri kaldığını vurguladı. Yıldırım, “4 senedir devam ediyoruz. Amacı süt ve süt ürünlerine farkındalık yaratmak. Dünyada aynı anda kutlanıyor ‘Obezite ile Savaş, Dünya Süt Günü’. Obezite dünyanın çok ciddi bir problemi. Son 10 yılda rakamlar yüzde 10-20 civarında artış gösteriyor. Çocukluk çağlarından itibaren düzensiz beslenme ile ilerleyen bir durum. Tabi ülkemizde de bununla ilgili ciddi sıkıntılar var. Süt ve süt ürünleri ile ilgili ciddi eksiklikler var. Avrupa Birliği’nin, Amerika’nın çok çok gerisindeyiz bu konuda. Maalesef çok yanlış bir takım yönlendirmeler de buna sebep oluyor. Sosyo-ekonomik sıkıntılar da buna sebep oluyor. Bizim amacımız süt ve süt ürünlerine, doğru ve dengeli beslenmeye yönelik bir vurgu yapmak. Çünkü zaten zaman zaman bu vurgunun yapılması gerekiyor. Dolayısıyla bunu bir sorumluluk olarak düşündük ve düğmeye bastık” ifadelerini kullandı.
Yapılan koşuda Bekir Eralp Döngeloğlu birinci, Hüseyin Aksu ikinci, Yusuf Yavuz da üçüncü oldu. Dereceye girenlere madalya ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Koşuda sonuncu gelen öğrenciye de 1 litre süt verildi.