Kayseri polisi, bir ihbarı değerlendirerek İstanbul ilinden getirdikleri bonzai maddesini Kayseri’de satmayı planlayan uyuşturucu şebekesini çökertti.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince sokak satıcılarına, uyuşturucu madde bulunduran, kullanan ve ticaretini yapan şahıslara yönelik çalışma yapıldı. Polis, çalışmada D.O. ve B.O. isimli şahısların İstanbul ilinden Kayseri’ye uyuşturucu maddelerden bonzai olarak bilinen sentetik kannabinoid maddesi ve ecstasy tablet getirecekleri bilgisine ulaştı.

Kuzey Çevre Yolu Ankara girişinde oluşturulan uygulama noktasında Sivas plakalı şehirler arası yolcu otobüsünü çeviren polis, yaptığı kontrolde 2 şahsın otobüste olduğunu belirledi. Şahısların üzerlerinde, oturdukları koltukların bulunduğu kısımda ve bagajda bulunan çantalarında yapılan aramalarda toplam daralı ağırlığı 37 gram gelen sentetik kannabinoid (bonzai) olduğu değerlendirilen madde, 70 adet ecstasy olduğu değerlendirilen tabletler ele geçirildi.

Her 2 şahıs, haklarında 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Nakletmek' suçundan düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte sevk edildikleri adliyede mahkeme tarafından tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.