Kayseri’de 16 yaşındaki kızı telefon ile taciz ettiği, kandırarak altınlarını aldığını iddia ettikleri akrabaları olan adamın evine giderek, zorla senet imzalattıkları gerekçesiyle yargılanan 2’si kadın 5 sanığa ayrı ayrı 12.5 yıl olmak üzere toplam 62.5 yıl hapis cezası verildi. Kararı duyan 46 yaşındaki kadın sanık duruşma salonunda baygınlık geçirdi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu kadın sanıklar Ş.Ç., R.K. ile sanıklar M.Ç., A.B. M.Ç. ve avukatları duruşma salonunda bulunurken, mağdur Ü.A. duruşmaya katılmadı.
"KIZIMIN NAMUSU İÇİN O EVE GİTTİM"
Kadın sanık Ş.Ç., duruşmada 16 yaşındaki kızı G.Ç.’yi akrabaları olan 43 yaşındaki 3 çocuk babası mağdur Ü.A.’nın taciz ettiğini, nişanlı olan kızını kandırarak 10 bin TL değerinde altınlarını aldığını söyledi. Ş.Ç., mağdur Ü.A.’nın evine gittiklerini belirterek, "Kızımın namusu için o eve gittim. Olaydan sonra, evim darmaduman oldu, hayatım mahvoldu. Bu ayın 15’inde kızımın nişanı vardı, bu yüzden nişanı attılar, ailemde herkes bir tarafa dağıldı. Ben suçsuzum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Diğer sanıklar da mağduru korkutmak amaçlı eve gittiklerini, altınlar karşılığında senet aldıklarını belirterek, pişman olduklarını söylediler.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıkların fikir birliği içerisinde işledikleri suçları sabit bularak 2’si kadın 5 sanığa ’nitelikli yağma’ suçundan ayrı ayrı 9 yıl 2 ay, ’hürriyeti yoksun kılma’ suçundan ise ayrı ayrı 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 62.5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti ayrıca ’özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan ise savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Karar sonrası 46 yaşındaki kadın sanık Ş.Ç. duruşma salonunda bayılarak yere yığıldı. Mahkeme salonuna çağrılan 112 ekipleri sanığa ilk müdahaleyi duruşma salonunda yaptı. Daha sonra sakinleştirici iğne yapılan sanık, jandarma ekiplerine teslim edildi.