23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 667 sayılıKanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile kapatılan Melikşah Üniversitesindeki tüm bina ve taşınmazların Erciyes Üniversitesi’ne devri işlemlerine başlandı. Ayrıca kapatılan Melikşah Üniversitesinin kampüsüne Erciyes Üniversitesi yazısı asıldı.
Erciyes Üniversitesi ile Defterdarlık ve Milli Emlak arasında kurulan komisyonlar, kapatılan Melikşah Üniversitesindeki bütün bina ve taşınmazların, Erciyes Üniversitesi’ne devir teslim işlemlerini yürütmeye başladı.
Öte yandan KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesinin bütün öğrencilerinin Erciyes Üniversitesinin ilgili fakülte ve bölümlerinde öğrenimlerine devam edeceği ve kayıt kabul işlemlerinin ise öğrencilerle ilgili veri aktarımının tamamlanmasının ardından başlanılacağı kaydedildi.
Önümüzdeki birkaç gün içerisinde devir teslim işlemlerinin tamamlanması, öğrencilerin kayıt kabul işlemlerine başlanması öngörülüyor.
Kapatılan Melikşah Üniversitesi yurtlarında kalan öğrencilere özel eşyalarının, devir-teslim işlemlerinin tamamlanmasının ardından kendilerine tutanakla teslim edileceği belirtildi.