Veteriner kliniğinin sahibi uzman veteriner Tahir Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gün önce bir müşterisinin yolda yaralı halde bulduğu kara kaplumbağasını tedavi edilmesi amacıyla getirdiğini söyledi.

Kaplumbağanın kliniğe getirildiğinde ağır yaralı olduğunu belirten Özden, "Geldiğinde aşırı kanaması ve iç organlarında zedelenme vardı. İlk olarak kanamayı durdurduk ve genel tedavi uyguladık. Yaranın üzerinde enfeksiyon vardı. Üzerinden büyük ihtimalle araba geçmiş. Bu nedenle kabuğunda çökme kırığı oluşmuş, belli bölgelerden kırılmış. İlk olarak 2-3 gün medikal tedavi yaptık" diye konuştu.

Özden, kaplumbağayı ameliyata aldıklarını ve genel anesteziyle uyuttuklarını anlattı.

Zarar gören kabuğa kırık kemikleri birleştirmekte kullandıkları pimi yerleştirdiklerini dile getiren Özden, "Oynamayacak şekilde kırılan parçayı monte ettik. Matkapla delerek de aşağı bölgede bulunan kemiklere sabitledik. Yaklaşık 24 saat sonra da diş hekimlerinin kullandığı dolgu malzemesiyle birleşim yerlerindeki açıklıkları doldurduk" ifadesini kullandı.

Özden, kaplumbağanın kırılan kabuğunun 6 ayda kaynamasını beklediklerini kaydederek, bu süre zarfında kaplumbağanın gözetim altında olacağını sözlerine ekledi.