Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan Karacaoğlu Mahallesi’ne üst geçit yaptırıldığını söyledi.
Yayalara özel geçişler yaptıklarını ve özürlüler için ayrı geçişler ve güzergahlar oluşturarak ışıksız bir trafik akışı sağladıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Battalgazi Bulvarı üzerine üst geçit inşaatının devam ettiğini kaydetti.
Yaya güvenliği için yapılacak üst geçitlerin birer beton yığını olmayacağını ifade eden BaşkanMemduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Melikgazi Belediyesi olarak trafik akışına özellikle güvenli ve seri olmasına büyük önem veriyoruz. Ancak daha da önem verdiğimiz yayaların yol güvenliği ve geçişleridir. Bu amaç için yayalara özel yollar ve geçişler inşa ediyoruz. Trafik akışının yoğun ve seri olduğu alanlarda ise yaya güvenliği için ışıklı geçişler yapıyoruz. Ancak şehrin Karacaoğlu Mahallesi’ne üst geçit yaparak trafik akışını seri yaparken yaya geçişlerini de özellikle okul öğrencilerinin güvenli ulaşımlarını sağlayacağız. Üst geçitler modern, mimari ve ışıklı olup asansörlüdür. Işıklandırmayı güneş enerjisinden alacaktır. Karacaoğlu Mahallesi’nde Melikgazi Belediyesi Sosyal Konutları ile Mustafa Kürtüncü Camii arasına Üst geçit yapılmaktadır. Bu çalışma bizim birey odaklı hizmete olan hassasiyetimizin bir ifadesidir. ”