Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Teknopark ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından 'Career Point Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi.

Erisco Koordinatörü Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ve Teknopark Genel Yöneticisi Bilgin Yazlık’ın da katıldığı toplantıda Teknopark’ın öğrencilere sağladığı imkanlar ve projeler hakkında bilgiler verilerek birçok üniversite öğrencisinin uygulama alanları bulamadığının ve öğrenilen bilgilerin hayata geçirilmesinde Teknopark’ın önemli bir görev üstlendiğinin altı çizildi.

Eleman yetersizliğinden dolayı şirketlerin yabancı pazarlara giremediklerini aktaran Teknopark ekibinden Hülya Gümüş; Kariyer Noktası Projesi ile öğrencilerin öğrendiği bilgileri pratiğe dökme şansı elde etmesinin yanı sıra hem de para kazanacağını, şirketlerin de girmek istediği pazarı çok iyi bilen çalışanlara sahip olacağını belirtti.

Bir şirkette staj yapmanın faydalarına da değinen Teknopark ekibinden İbrahim Gençaslan, staj yapmanın özgüveni arttırdığına dikkat çekti ve Türkiye’yi daha yakından tanıma şansı yakalayacaklarını söyledi. Kariyer Noktası’nın Teknopark’ın hayata geçirdiği tek proje olmadığını dile getiren İbrahim Gençaslan, “Kendi fikirlerini hayata geçirme yönünde isteği bulunanlar için de ‘Sera’ adlı projeyi hayata geçirdik.” dedi.

Sera programından faydalanan Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Tanzanyalı Abdullah Tahyar ise; bu programının kendi işini kurmak isteyenler için çok önemli olduğunu ifade etti. Sera’da her takımın kendine ait ortamı olduğunu dile getiren Tahyar, istedikleri zaman projeleri üzerine çalışabilme imkanı bulabildiklerini belirtti.

Toplantı, katılımcıların soru ve cevaplarıyla son buldu.