Fatma Evereklioğlu'nun eşi Muharrem Evereklioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin karın bölgesindeki ağrılar ve aşırı kilo kaybı nedeniyle kentteki bir özel hastaneye başvurduğunu söyledi. Evereklioğlu, söz konusu hastanede eşine "göbek fıtığı" teşhisi konulduğunu ve 5 Şubat'ta genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. K.C.K. tarafından göbek fıtığı ameliyatı edildiğini dile getirdi.

Eşinin ameliyat sonrası bir türlü kendine gelemediğini anlatan Evereklioğlu, şunları söyledi:

"Aradan 2-3 ay geçtikten sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurduk. Burada mide kanseri teşhisi konuldu ve tedaviye başlandı. Ancak, kemoterapi ve ışın tedavisi (radyoterapi) işe yaramayınca, yapılan araştırmada karnında 5 ay önceki ameliyat sırasında spanç (katlanmış gazlı bezden oluşan tampon) unutulduğu ortaya çıktı. Bu durumu oğlum, fıtık ameliyatını yapan doktora ilettiğinde, 'Bayram tatiline çıkacağım, 5 ay durmuş bir hafta daha dursun, bayram tatili bittikten sonra alırım' ifadesini kullanmış. Bu beni çok üzdü, kahretti. Tatile çıkıyor olsa bile, hatasını düzeltmek için tatilini yarıda kesip bu ameliyatı yapması gerekirdi."

- "Kanser, geç teşhis edildiği için yayılmış" 

Gazlı bezin daha sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan ameliyatla eşinin karnından çıkarıldığını belirten Evereklioğlu, "Kanser, fıtık ameliyatı öncesi de varmış ve son evredeymiş ama doktor, eşim son 1 yıldır istem dışı 10-15 kilo verdiğini de söylemesine rağmene kanseri teşhis edememiş. Kemoterapi ve ışın tedavisi de işe yaramayınca kanser ilerlemiş" dedi.

Muharrem Evereklioğlu, şunları kaydetti:

"Karnındaki gazlı bezi çıkarmak için yapılan ameliyat sırasında, kanser sıçradığı için midesinin tamamını, dalağını, safra kesesini, böbrek üstü bezlerini ve pankreasının üçte birini aldılar. Adeta yarım kaldı, yatalak oldu. Şu an düzgün konuşamıyor bile. Tuvalete iki kişi koluna girerek götürüp getiriyoruz. Eğer kanser, fıtık ameliyatı öncesi yapılan muayene ve tetkikler sırasında teşhis edilebilseydi, belki hastalığı bu kadar ilerlemezdi. Doktor kanseri teşhis etseymiş zaten fıtık ameliyatını yapmaması gerekiyormuş. Doktorlar ameliyat sırasında verilen narkozun da kanserin ilerlemesini sağlamış olabileceğini belirtiliyorlar. 

Bu nedenle hastane ve doktor hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Hukuki süreci de takip edeceğiz. Ailece perişan olduk, manen yıkıldık."

Özel hastanenin yetkilileri ise iddialarla ilgili açıklama yapmadı.