Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, kısa adı KAY-SER olan, Kayseri Serbest Bölgesi Kurucu ve İşletmecisi Anonim Şirketi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın Kayseri Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleştirildiğini söyledi.
Genel kurul toplantısına önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve Milletvekili Hülya Atçı Nergis’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile serbest bölge sanayicileri ve üyeler katıldı.
Divan başkanlığını Yılmaz Büyüknalbant’ın yaptığı ve Kayseri Serbest Bölgesi Sanayicileri ile yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve 2015 yılı bilançosu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca ortaklara kar payı dağıtımı yapılması yönünde karar alındı.
Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Genel kurulun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizlere destek veren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.İstihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlamak adına Serbest Bölge’de uzun yıllardır iyi niyetle yapılan bir çalışma var.79 yerli 19 yabancı olmak üzere toplam 98 firma yaklaşık 4000 istihdam sağlayarak çalışmalarını sürdürmektedir. Kayseri’den yurt dışına yapılan toplam ihracatın % 18’i Serbest bölgemizden yapılmaktadır. Çin Hükümeti ile Ulaştırma Bakanlığımızın e-ticaret konusunda bir bakıma ipek yolunu sanal ipek yolu mantığı ile hayata geçirecek bir çalışmayı Kayseri Serbest Bölgemizde oluşması için yoğun çaba sarf ediyoruz. E-ticaret iki ülke arasındaki mal sevkiyatlarını tek bir noktadan yapılması ve başka ülkelere dağıtımının Kayseri’den sağlayacak olması nedeniyle şehrimize ve bölgemize çok önemli hareket ve katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.
Eğer bir şehirde kültür oluşmuş ise onu ufak tefek dokunuşlarla çok daha iyi yerlere getirebileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Kayseri’de sanayinin, üretimin, ticaretin temeli var.Bir başka şehirlerde bunu göremiyorsunuz.Bizim ticari yeteneğimizin geçmişi 5000 yıllara dayanıyor.Üretim yeteneğimiz ise 80 yıldır devam etmekte ve sürekli gelişmektedir. OSB,Teknoloji Gelişme Merkezi ve Serbest Bölgemiz bir takım olarak çalışıyor, hem üretim yapılıyor,hem de şehrimiz için katma değer sağlanmış oluyor.” dedi.
Kayseri’nin tarihte Makara-i Ulema olarak bilinen nadide şehirlerden biri olduğunu ifade eden Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da“Kayseri 6000 yıllık bir geçmişi olan ve 13 yy.da Selçuklu imparatorluğu döneminde fuar düzenlenen bir şehirdir. Kayseri müteşebbis insanların yoğun olarak yaşadığı,ticari zekası ile ön plana çıkmış Anadolu’nun parlayan yıldızıdır. Şehrimiz adına el birliği ile birlik ve dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Kayseri OSB olarak devletimizin ve hükümetimizin koyduğu 500 milyar dolarlık 2013 hedefine ulaşmak için sanayiciler olarak belimizden gelen gayret göstereceğiz.” ifadelerinde bulundu.
Önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise genel kurulda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:
“Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç ve ekibine gösterdikleri gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum Kayseri’nin kalkınması,büyümesi serbest bölgemizin,OSB’lerin sağlamış olduğu istihdamla beraber bir sanayi şehri haline gelmemiz ve bunun daha da yükselmesini sağlamamız ile olur.Türkiye’nin genç bir nüfusu var.Her birimize düşen farklı görevleri var. Hem teknolojik gelişmeleri takip edecek,hem de istihdamın gelişmesini sağlayacağız.Türkiye’nin kalkınmasında en önemli pranga terör belasıdır.Bunlara rağmen geçtiğimiz günlerde açıklanan Türkiye’nin büyüme rakamları ilk çeyrekte % 4.8 civarında gerçekleşmiştir.Bu çok önemli bir rakamdır.Küçük esnaf,büyük esnaf, sanayicimizin her birinin ortalaması budur.Bundan daha fazla büyüyenler var,bu kadar büyüyemeyenler var.Sonuçta bu rakamların ortalaması 28 Avrupa Birliği üyesi ülke arasında Malta hariç 27 ülkeden daha fazladır. AB üyesi ülkelerinin büyüme rakamı ise yüzde 1.8 dir. Türkiye siyasi ve sosyal istikrarı bozmaya çalışanlara rağmen büyümeye devam etmektedir.”