Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Yakup Deveci, “Devletimizden sektör emekçilerine ve işverenlere kabul haline gelen tazminat yükleri ile ilgili çalışma bekliyoruz” dedi.
KAYMOS tarafından 6. Kayseri Mobilya Fuarı gala yemeği düzenlendi. Bir otelde düzenlenen yemeğe, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, KAYMOS Başkanı Yakup Deveci, mobilyacılar ve davetliler katıldı.
Yemekte konuşan KAYMOS Başkanı Yakup Deveci, “Ülkemizin kanayan yarası terör belasından dolayı toprağa düşmüş nice yiğit canlara Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şüphesiz ki kudretli devletimiz terör belasının üstesinden gelecektir. Bu ihanetin gerek içerdeki gerek dışardaki bütün destekçilerinin, kaynakların kökünü kazıyacaktır” dedi.
Deveci, “Ülkemiz, gerek terör gerek dünyayı saran ekonomik sıkıntılardan dolayı zor günler geçirmektedir. Mobilya üreticileri olarak içinde bulunduğumuz zor günlerde devletimizden beklediğimiz KDV oranının yüzde 8 olarak yeniden yapılarak sektörün harekete geçirilmesi için bir çalışma yapılmasıdır. Sektörde daha önce KDV oranlarının bu seviyeye çekilmesiyle birlikte yaşanan kriz ortamındaki çıkışlarımızı, işletmelerimizin kazandığı değerleri muhafaza etmelerini, krize karşı direncimizi denemiştik ve yeniden bu süreci yaşamak istiyoruz. Mobilya üreticilerinin devletten beklediği çalışma ise sektör emekçilerine, işverenlere gün geçtikçe kabul haline gelen tazminat yükleridir. Bugün bünyesinde çalıştırdığı personelle birlikte biriken tazminat tutarları işletmelerin sermayelerine yakın hale gelmiştir. İşletmelerin yaşamlarını tehdit eder hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.