5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Kayseri Barosu tarafından organize edilen akşam yemeğinde yaklaşıK bin avukat bir araya geldi.
Kentte bulunan bir otelde Avukatlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programa katılan yaklaşık bin avukat, iş stresinden uzaklaşıp birlikte vakit geçirmenin tadını çıkardı.
Program hakkında konuşan Baro Başkanı Fevzi Konaç, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle sade bir kutlama programı gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Kayseri’deki bin meslektaşımız ve aileleriyle beraber avukatlar günü yemeğinde bir araya geldik. Türkiye’nin içinden geçtiği zor dönemler göze alındığında şehit haberleriyle beraber gönlümüzün yandığı zor bir süreçten geçiyoruz. Kayseri Barosu olarak aslında 5 Nisan Avukatlar Günü’nü gününü sadece 1 gün olarak değil bir ay olarak kutlamayı planlıyor ve her dönemde böyle gerçekleştiriyorduk. Ama bu dönem yaşadığımız hüzünlerle beraber bir kısım organizasyonlarımızı iptal etmek durumunda kaldık. Konserlerimiz vardı iptal ettik, şiir gecelerimiz vardı ettik, sergilerimiz vardı iptal ettik. Ama meslektaşlarımızın yılda bir araya gelmesi dolayısıyla yemeği yapmayı uygun bulduk. Bugün yaklaşık olarak bin arkadaşımızla beraber burada dertleştiğimiz, ülke meselelerini konuştuğumuz, mesleki anlamda da adliye koridorlarından çıkıp ailelerimizle beraber aynı masada göz göze bakarak yemek yediğimiz bir günde bir araya geldik. Mesleğimiz adına zor dönemlerden geçtiğimizi biliyoruz. Mevzuatlarla beraber sıkıntılar yaşıyoruz. Mesleki anlamda bir sürü söyleyeceğimiz şey var. Ama bütün bunların üzerinde başka bir şey var ki o hepsinden daha önemli. Bugün Türkiye’miz terörle ilgili büyük bir mücadele veriyor. Terörle ilgili devletimiz büyük bir çaba ve gayretin içinde. Biz meslek örgütleri olarak bir taraftan elbette meslekle ilgili kaygılarımızı dillendirirken, vatanımızın, toprağımızın, bayrağımızın olmazsa hiçbir şey olmayacağını bildiğimiz ve bu bilinçle hareket ettiğimiz için bu anlamda mesleki duruşumuzla ilgili olarak 5 Nisan’ı biraz daha mütevazi şartlarda kutlamayı uygun bulduk. Bugün yemekle beraber tüm meslektaşlarımızı bir araya getirdi. Katılan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Program sonunda meslekte 25 yılını dolduran avukatlar plaketle onurlandırıldı.