Kayseri Bünyan Dostları Derneği Başkanı Şener Serim 23 Nisan ve TBMM nin ilk mebuslarından Mehmet Alim Efendi ile ilgili mesaj yayınladı.
Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920 de açılan TBMM nin ilk mebuslarından birinin Kayseri’nin Bünyan İlçelerinden olan Müderris Mehmet Alim Efendi olduğunu belirten Şener Serim, Bünyan olarak bunun gururunu yaşadıklarını belirtti.
Şener Serim, "Mehmet Alim Efendinin 1861 yılında Bünyan’da doğduğunu Kıbrıs dahil birçok yerde müderrislik yaptığını ve 23 Nisan 1920 de açılan TBMM de Kayseri’yi temsil eden mebuslardan biri olduğu bilinmektedir. 30.12.1923 tarihinde vefat eden Mehmet Alim Efendinin mezarı da Bünyan eski mezarlığında bulunmaktadır" ifadesinde bulundu.
23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasının da dünyanın geleceğinin teslim edileceği çocuklara verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirten Bünyan Dostları Derneği Başkanı Şener Serim "Bu toprakların vatan olması için mücadele eden tüm şehitlerimize rahmet diliyor hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz" dedi.