Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey yöneticiler arasında görev değişiklikleri yaşandı.

Yapılan değişiklikler çerçevesinde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Av. Veli Böke, Genel Sekreter Yardımcısı, Ahmet Darendelioğlu'nun da Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanmasına karar verildi. Mali Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Koç, İtfaiye Daire Başkanı Aytekin Kahraman, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ve Makine İkmal Daire Başkanı Ali Küçükoğlu müfettiş olarak görevlendirildi. Bu isimlerden boşalan yerlere de yeni atamalar yapıldı. Buna göre Kaski Mali Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı, Mustafa Metin Kızılkan İtfaiye Daire Başkanı, Kocasinan Belediyesi'nden Salih Özgöncü Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı, Büyükşehir Belediyesi AB Sorumlusu Selman Sürmelioğlu da Makine İkmal Daire Başkanı oldu.

Bunlarla birlikte Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Seyit Ahmet Okur emekliye ayrılırken yerine Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Halit Taşyapan atandı. Halit Taşyapan'dan boşalan göreve ise aynı birimde Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Mustafa Acıkan getirildi. İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı İbrahim Yapar İç Denetçi olarak atandı. Yapar'ın yerine Kocasinan Belediyesi Başkan Yardımcısı İlyas Yıldırım getirildi. Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Eren mühendis olarak görevlendirilirken yerine Coğrafi Bilgi Sistemleri sorumlusu Emre Yaylagül atandı. Ali Osman Türkoğlu İnsan Kaynakları Daire Başkanı, Duran Safrantı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

Basın Danışmanı Sami Dayangaç'ın yerine ERÜ Basın Yayın Müdürü Osman Yalçın'ın getirilmesine karar verilirken Spor AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel de görevinden ayrıldı. Ali Üstünel'den boşalan görevi şirkette yönetim kurulu üyesi olan Ali Küçükoğlu'nun üstlenmesine karar verildi. Ayrıca Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi'nin KASKİ Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Bütün bunlara ilave olarak, 4. Genel Sekreter Yardımcılığı vekaleti kaldırıldı ve Bayer Özsoy Kırsal Hizmetler Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

Yapılan değişikliklerle ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir hücre yenilenmesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Uzun yıllardır belediyemize ve dolayısıyla şehrimize hizmet eden bürokrat arkadaşlarımız arasında görev değişikliklerine gittik. Yani bir hücre yenilenmesi gerçekleştirdik. Öncelikle kendilerine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra, önceki arkadaşlarımızın bilgi birikimi ve tecrübelerinden de yararlanarak yeni ekiple güçlü bir sinerji oluşturup şehrimiz için tüm gücümüzle çalışmaya, yeni proje ve yatırımlarla Kayseri'yi daha ileri noktalara taşımaya gayret edeceğiz." dedi.