Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin sokağa verilmemesiyle ilgili tepkilere yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada, "Ege Üniversitesi'nde yaşanan öğrenci olayları esnasında hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin Kayseri'de bir cadde veya sokağa verilmesi talebini 'siyasi' olduğu gerekçesiyle kabul etmeyen Büyükşehir Belediye Meclisi kararını eleştiren MHP İl Başkanı Baki Ersoy'un dün yapmış olduğu açıklamalar, tam bir işbilmezlik, kural tanımamızlık ve siyasi nezaketsizliktir." denildi.

Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, her şeyden önce şehidin tarifi açıkça belli olduğu ifade edilerek, şu ifadelere yer verdi: "Öğrenci olaylarında, üniversitelerde çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenler şehit sayılmamaktadır. Bu nedenle bu tür isimlerin herhangi bir cadde veya sokağa verilmesi kanunlar çerçevesinde mümkün değildir. Şimdiye kadar bu tarz olaylarda hayatını kaybeden herhangi birisinin ismi bir cadde veya sokağa verilmemiştir. Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan tüm kararlar kanunlara uygun olmuştur ve bundan sonra da hiçbir dayatmaya taviz vermeden aynı doğrultuda kararlar alıp iş yapılmaya devam edilecektir."