Kayseri Valisi Orhan Düzgün, valilikte gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, kentte hayırseverlerin eğitime verdikleri destekten son derece memnun olduklarını söyledi.
İlde turizmin gelişmesi adına son dönemde ciddi çalışmalar yapılmaya başlandığını aktaran Düzgün, şöyle devam etti:

"Turizm sektöründe bir taraftan restorasyon bir taraftan altyapı çalışmaları devam ederken sektörde hizmet verebilecek olan nitelikli eleman ihtiyacı da çok önemli. Bu nedenle turizm ve otelcilik lisesi aynı zamanda bir eğitim kurumu olmakla beraber turizm sektörünün ihtiyacı olan nitelikli personel açığının kapanması bakımından da son derece önemli."

Okulun yapılmasına katkı veren herkese teşekkür eden Düzgün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada yetişen, burada okuyan öğrencilerimiz kendi memleketlerinden kopmayarak belki çok uzaklara gitmeden kendi yörelerinde iş imkanı sahibi olabilecekler. Her aile belki çocuğunu uzak illere göndermek istemeyebilir onlar için de ciddi bir imkan sunulmuş olacak. Memleketlerine olan vefaları sebebiyle Fahretttin Bey ve değerli babası Fahri Mor'a teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl içerisinde başlanacak inşaatın kazasız belasız bir şekilde tamamlanarak, bir an önce eğitim ve öğretime sunulmasını hedefliyoruz."

Fahri Mor'un oğlu Fahrettin Mor ise turizm sektöründe yatırımları olduğunu belirterek, "Turizmde çok eleman açığı olduğu için böyle bir meslek lisesi yaptırmaya karar verdik. İnşallah hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, protokol imzalandı.