KAYSERİ (AA) - Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 22 sanık ile Nevşehir Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet A. ile Adnan M. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme heyeti, haklarında "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, suçu ve suçluyu övme, terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla dava açılan 22 sanığın savunmalarını aldı.

Kayseri HDP İl Başkanlığında tanıştıkları İsmet Y'nin terör örgütü PKK'ya katılmasını sağladıkları belirtilen tutuklu sanıklar Mehmet A. ile Adnan M, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Kayseri'den Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine giderek terör örgütü PKK'ya katılan ve daha sonra güvenlik güçlerine teslim olan İsmet Y. de mağdur sıfatıyla mahkemeye ifade verdi.

Mehmet A. ile Adnan M. hakkında daha önce verdiği ifadeleri değiştiren İsmet Y, sanıkların kendisinin örgüte katılmasına yardımcı olmadıklarını öne sürdü.

Mahkeme, tutuklu 2 sanığın tutukluluk halinin devamı ve 4 kişinin adli kontrollerinin kaldırılmasına karar verdi. Tutuksuz 18 sanığın da yargılamasının devamını kararlaştıran mahkeme, duruşmayı 12 Nisan'a erteledi.

Uludere olayının yıl dönümü nedeniyle 28 Aralık 2015'te düzenlenen basın açıklamasına katılan öğrencilerin evlerinde arama yapılmış, zanlıların ikametlerinde çeşitli örgütsel doküman ele geçirilmişti. Açılan soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklanmış, 22 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.