Demokrasi nöbetinin on üçüncü gününde de on binlerce insan Cumhuriyet Meydanı’nda sabahladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her zamanki gibi yine ailesiyle birlikte hemşehrilerinin yanındaydı. Başkan Çelik, Ankara’da Cumhurbaşkanımızın, Kayseri’de de cumhurun dimdik ayakta olduğunu söyledi.
Demokrasi nöbetinin on üçüncü gününde bir kez daha şehitlerimiz ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi, ardından da ezan okundu.
BAŞKAN ÇELİK KAYSERİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasi nöbetine eşi İkbal Çelik ve çocukları ile katıldı. Başkan Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile birlikte halkı selamlayarak kısa bir konuşma yaptı. Kayseri’deki coşkunun 15 Temmuz’dan beri eksilmeden devam ettiğini belirten Başkan Çelik, demokrasi nöbeti için alanları dolduran hemşehrilerine teşekkür etti. Başkan Mustafa Çelik, Ankara’da Cumhurbaşkanımızın, Kayseri’de de cumhurun dimdik ayakta olduğunu kaydetti.
ÜNLÜ SANATÇI BAHA DA NÖBETTE
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yurdun dört bir yanındaki Kayserililerin demokrasi nöbetinde hemşehrileriyle olmak için Kayseri’ye geldiğini de belirterek, bu isimlerden birinin de Ünlü Sanatçı Baha olduğunu söyledi. Demokrasi nöbetine katılan Baha, "Bir evladınız olarak bu kutsal nöbette benim de olmam lazım diyerek geldim. Ülkemiz zor günlerden geçti. Milletimizi kutlamak lazım. Cumhurbaşkanımıza da milli iradeye liderlik yaptığı için şükranlarımı sunuyorum. Bu zor günleri inşallah atlatacağız" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, kürsüden indikten sonra bir süre Vali Süleyman Kamçı ile birlikte vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra eşi İkbal Çelik ile birlikte meydanı dolaşan Başkan Çelik, demokrasi nöbetine katılan vatandaşları selamladı. Başkan Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte AK Parti İl Kadın Kollarının çadırını da ziyaret etti.
Meydanın dört bir yanındaki vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Mustafa Çelik, bazı vatandaşlara da kısa süreli misafir oldu. Başkan Çelik, bu arada Mehmet Kasım Duran adlı bir çocukla yakından ilgilendi ve çocuğun okuduğu ilahiyi dinledi.