Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’nin doğu tarafından şehire giriş bölgesinde yapacakları kentsel dönüşüme önem verdiklerini hatırlatarak, “Buradan şehrimize giriş yapanların, kentsel dönüşümle birlikte şehir adına imaj kazandıracaktır.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, yaptığı açıklamada Ahi Evran mahallesindeki kentsel dönüşüm kararını Bakanlık'tan aldıklarını hatırlattı. Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: "Kentsel dönüşümde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sonra ilk kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne Ahi Evran'ın kentsel dönüşümünde plan yapma ve onama yetkisi verildi. Planlarımızı hazırladık bu ay Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunacağız ve çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Ahi Evran'da mevcuttan farklı ve hızlı bir değişim yaşayacağız. Ortaya çok güzel bir Ahi Evran çıkacak. Seyrani, Yunus Emre ve Alsancakla ilgili kentsel dönüşüm kararı da Bakanlar Kurulu'nda onaylandı. Bu mahallelerde de çalışmalar hızla devam ediyor."

Kayseri'nin giriş kapılarından birinin Erkilet kuzey çevre yolu girişi olduğunu belirten Çolakbayrakdar, şu ifadeleri kullandı: "Kayseri’ye gelen insanların karşılaştıkları, tanıştıkları, hafızalarında yer edebilecek, ilk Kayseri imajının oturacağı ilk nokta burasıdır. Bundan dolayı da yonca kavşağımızla ilgili ciddi bir çevre düzenlemesi yaptık. Parklarımızdaki tartan pistlerin sayısını da artırıyoruz. Yaşam boyu spor, ev hanımları ve beylerin gündelik spor yapabilmeleri, yürüyebilmeleri için parklarımızdaki yürüyüş alanlarımızı tartan pistle değiştiriyoruz. 10 bin metre kare tartan pist uygulamasını inşallah bu sene hayata geçireceğiz. Bunun da bize yaklaşık maliyeti 900 bin lira olacak.”