Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Mahallesi’nde yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.
HALICILIK KÜLTÜRÜMÜZ KAYSERİ MAHALLESİ’NDE YAŞAYACAK
Düzenlemelerin ilkinin halıcılık kültürünün mahallede yaşatılmasıyla ilgili olacağını belirten Başkan Çelik, Halıcılar Odası Başkanı Ercan Efilti ile Kayseri Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Halıcılık kültürünün Kayseri Mahallesi’nde yaşatılması fikrinin, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç’ün talebi üzerine hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Çelik, "Halıcılar Odamıza iki konağımızı vereceğiz. Bir konakta ipek ve yün halının dokunacağı tezgahlar olacak ve burada haftanın her günü halı dokunacak. Bir müze görünümünde halı dokuma atölyesi kurulacak. Gelen misafirler ve turistler Kayseri halı dokuma kültürünü burada öğrenecekler. Diğer konakta ise halı mezadı yapılacak. Konağın önündeki cadde üstünde ise Cumartesi günleri Halı Pazarı kurulacak. Yabancı misafirler buradan halı alma imkanı bulacaklar. Böylece hem halı kültürümüzü tanıtacağız hem de halıcılarımıza gelir kaynağı açmış olacağız. Açılışı kısa sürede yaparız. Halı ilmeklerindeki estetiğe uygun güzel bir mekan haline getireceğiz" diye konuştu.
Halıcılar Odası Başkanı Ercan Efilti ise Başkan Mustafa Çelik’e halıcılık kültürüne verdiği önem nedeniyle teşekkür ederek "İnşallah halıcılık daha iyi seviyelere gelecek. Güzel bir ortamda mesleğimizi ve kültürümüzü tanıtacağız." dedi.
KAYSERİ MUTFAĞI AÇILACAK
Kayseri Mahallesi’nde yapılacak bir başka düzenlemenin de Kayseri yemeklerinin sunulacağı konakla ilgili olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri Mahallesi’ndeki konaklarımızın birisi sadece Kayseri’ye özgü yemeklerin tadılacağı bir mekan olacak. Bu mekan Ramazan ayından önce açılacak. Burada mantının kırk çeşidi başta olmak üzere Kayseri mutfağına özel yemekler olacak. Kayseri Mahallesi’ne katacağımız yeni fonksiyonlarla turizm hareketliliği daha da artacak." İfadelerini kullandı.