Memur Sen Kayseri İl temsilciliği ve eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi Cumhuriyet meydanında darbeye karşı milli iradenin yanında yer alan ve alanları terk etmeyen yüz binlere etli pilav ve ayran ikramında bulundu. Milli irade nöbetinin onuncu gününde Memur Sen Ve Eğitim Bir Sen Cumhuriyet meydanında kurdukları darbeye karşı milli irade çadırının önünde yediden yetmişe meydanları dolduranlara pilav ikramı yaparak farklı bir sorumluluk örneği sergiledi.
Memur Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, yaptığı açıklamada, "Sendika olarak darbe girişiminin ilk dakikalarından beri meydanlardayız. Bu nöbeti Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce başlattık ve Cumhurbaşkanımızın “artık evlerinize gidebilirsiniz” talimatına kadar devam ettireceğiz" dedi. Kalkan, "milletimiz bu hain terör örgütünün kanlı darbe girişimine, canıyla malıyla her şeyiyle karşı durmuştur. Bizler de 21 bin üyesi olan Kayseri’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak milli iradenin yanındayız ve kamu kuruluşlarında devlete paralel bir yapının oluşturulmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Başkan Aydın Kalkan, Kayseri’nin tüm merkez ve taşra ilçelerinde sendika olarak meydanların müdavimleri olduklarını ve bu duyarlılığın devam etmesi için canla başla çalıştıklarını belirterek, "Bu millet her türlü ikramı hak ediyor ve tüm dünyaya millet olmanın ne demek olduğunu hatırlatmıştır" ifadelerini sözlerine ekledi.