Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) güvenliğinin daha da etkinleştirilmesi için Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler ve keşiflerin ardından Kayseri OSB sınırları içerisinde 37 noktaya toplamda 165 adet kamera kuruldu.
İzleme merkezi OSB Polis Karakolu olacak şekilde planlanan kameralar ile OSB’deki bütün iş yerleri güvence altına alındı. Kameralar kötü niyetli bir kişi veya aracın hiçbir kaçış noktası kalmayacak şekilde yerleştirildi. Ayrıca, bölge araç girişi olan tüm giriş noktalarına ‘Plaka Tanıma Sistemi’ kuruldu. Plaka Tanımlama Sistemi ile de OSB’ye giriş-çıkış yapan araçların plakaları kaydedilmesine olanak sağlandı. Bölge giriş ve çıkışlarında yer alan Plaka Tanıma Sistemi ile herhangi bir suça karışmış, aranan ve takipte olan araçlar da tespit edilip, emniyet mensuplarına en kısa sürede bilgi verilerek, gerekli müdahalelerin yapılması sağlanacağı bildirildi. Sistemin ‘POLNET’ (POLİS NETWORK AĞI) ile uyumlu olup, aranan araç girişinde POLNETE alarm verdiği kaydedildi.
Bölgede yaşanabilecek her türlü sıkıntının MOBESE kamera sistemi ile daha erken çözüme kavuşması ve bölgenin daha huzurlu ve güvenli olması hedeflendiği belirtildi.