Demokrasi nöbetlerinin 7 Ağustos Pazar günü düzenlenecek törenlerle taçlanacak olması, Kayseri Pancar Çiftçilerini ve Kayseri Şeker çalışanlarını da harekete geçirdi. Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, çiftçi ve çalışanları aileleri ile birlikte Pazar günü akşam Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingine davet etti.
Başkan Akay; Yozgat İli Boğazlıyan İlçesi Çalapverdi köyü pancar çiftçilerini ziyarette yapmış olduğu konuşmasında; "Yönetimiyle, çiftçisiyle, çalışanlarıyla Kayseri Şeker Ailesi olarak her zaman olduğu gibi Devletimizin, Hükümetimizin, Demokrasimizin, Milletimizin yanında ve emrindeyiz. Bu hain olayın yaşanmaya başladığı ilk andan itibaren de Kayseri Şeker Ailesi olarak, çiftçisiyle, çalışanlıyla, yönetimiyle gereken duyarlılık gösterilmiştir.
15 temmuzdaki hain FETÖ’cülerin Devletimize, Ülkemize karşı yapmak istedikleri darbe girişimine Milletimizin işe nasıl sahip çıktığı ve arkasından nasıl bir sonuç alındığını net bir şekilde gördük. Milletimiz Devletine, Kurumlarına, Sokağa, Vatanına, Ülkesine, Bayrağına, Cumhurbaşkanına, Siyasi kuruluşlarına sahip çıktı. Bunun neticesinde ülkemizi belki 50-100 sene geriye götürecek, Uluslararası bir takım güçlerin egemenliğine girmesine vesile olacak olan bir darbe girişimi milletin bu cesareti ve dik duruşuyla bertaraf edilip ortadan kaldırıldı" dedi.
Başkan Akay; Son günlerde Kayseri Şeker üzerinde rant beklentisi olanlar, haksız kazanç elde etmeye çalışanların, Kayseri Pancar Kooperatifinin 63 ncü mali genel Kurulun yapılmasını engellemek istedikleri oyunlara karşı da duyarlı olunmasına dikkat çekti ve çiftçilerin akın akın Fabrikaya gelerek sahiplenmelerini takdirle karşıladıklarını belirtti. Kampanya çalışmaları ve gelişmeler hakkında pancar çiftçilerini bilgilendiren Başkan Akay, "Çiftçinin işine sahiplenmesini çok anlamlı buluyoruz. Ülkedeki kaosu fırsat bilenler, Kayseri Şeker başta olmak üzere bazı kuruluşlardan rant beklentisi olanlar saldırmaya başladılar. Biz de bu saldırılardan bir şekilde nasibimizi alıyoruz. Bu saldırılara karşı biz yönetim ve çalışanlar olarak elimizden geldiği kadar dik duruşu gösteriyoruz. Bunlarla mücadele ediyoruz.
Aynı Milletimizin Devletine sahip çıktığı gibi çiftçimizin de fabrikasına sahip çıkıyor olması çok anlamlıdır. Çünkü bu kuruluşun gerçek sahibi çiftçilerimizdir. O nedenle Çiftçinin işe sahiplenmesi herkes açısından önem arz etmektedir" dedi.
Çiftçiler de Kayseri Şeker’in ve Pancar tarımının son beş yılda geldiği noktayı ve pancar tarımına Başkan Akay ve Yönetiminin ortaya koyduğu duyarlılık sayesinde gelindiğini belirterek. Yönetime destek için Fabrikada ziyaretinde bulunduklarını belirttiler.