Yakut, Kayseri Şeker Fabrikası'nın 60. kampanya dönemi açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölge halkının geçimini sağlamasında pancarın önemli bir ürün olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde sulama imkanlarının artırılmasıyla pancar üreticisine önemli destek olunduğunu ifade eden Yakut, bundan sonraki dönemde de baraj ve benzeri yollarla üreticilerin sulama ihtiyacının karşılanacağını dile getirdi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Yakut, şunları kaydetti:

"İktidara geldiğimiz günden itibaren siyasi ve ekonomik istikrarla insanımızın hayat standardını Avrupa Birliği üyeleri ülkelerin hayat standardına çıkarmaya, mili gelirimizi o seviyeye çıkarmaya söz vermiştik. İnşallah 2023 vizyonumuzda kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmayı arzu ediyoruz. Bu, hangi anlama geliyor? 25 bin dolar milli geliri yakaladığımız takdirde Türkiye'de her vatandaşın bir evinin, bir arabasının olduğu ve muhtaç olmadan hayatını sürdüreceği anlamına geliyor ama asıl önemlisi, temel hak ve hürriyetlerin genişletildiği, demokrasinin tam anlamıyla yerleştiği ve sosyal bir devlet ilkesi. Bunları gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarla büyümesini sürdüreceğini ifade eden Yakut, "İnşallah 2023 vizyonunda, kendi savunma sanayini gerçekleştiren, dışarıdan aldığımız savaş uçakları, helikopterler, tanklar, gemileri kendimiz üreteceğiz, dışarıdan almayacağız. Milli tankımızı, helikopterimizi, insansız hava aracımızı yapmaya başladık, kendi savaş uçağımızı yapacağız. Bir ülke ne kadar savaş sanayini öz kaynaklarından kurarsa o kadar bağımsız olur. Onun için hep birlikte ele ele, gönül gönüle verip 2023 vizyonunu yakalayarak, bölgemizde güçlü bir ülke olacağız" diye konuştu.

- Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Akay

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise Kayseri Şeker Fabrikası'nın son yıllarda büyük atılımlar yaparak, kar eden bir kuruluş haline geldiğini belirtti.

Akay, 60. pancar alım kampanyasının herkese hayırlar getirmesini dileyerek, "60. yılın yorgunluğu yok, aksine ilk günün milli heyecanını hissediyoruz. İlk günün ruhuyla bu kampanyayı başlatıyoruz. Bugün, çiftçilerimiz için bir düğün, bayram ve festival günü. Bunun heyecanını yaşıyoruz, taşıyoruz. 60 senedir gerek Kayseri gerekse Orta Anadolu bölgesine önemli ekonomik ve sosyal katkılar sağladık. Bu dönem de yaklaşık 2 milyon 100 bin ton pancar almayı öngörüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, yaşlı pancar üreticilerine plaket verildi. Dua okunmasının ardından açılış kurdelesi kesildi.

Törene, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve pancar üreticileri katıldı.