GTB iştiraki Borsa Gaziantep aracılığıyla, Kayseri Şekere ait Boğazlıyan Lisanslı Deposunda bulunan tarım ürünlerinin alım satımı elektronik ortamda gerçekleştirilerek birlikte bir ilke imza atıldı.
Gaziantep Ticaret Borsası, Lisanslı Depoculuk Elektronik Ürün Senetleri Platformu (ELÜS) aracılığıyla elektronik ortamda ilk ürün alım satımını yaptı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, ’Elektronik Ürün Senetlerinin Alım-Satımına’ ilişkin yetkilendirilmiş tek borsa olan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), elektronik ortamda ilk ürün alım-satımını Kayseri Şekere ait Boğazlıyan Lisanslı Deposunda bulunan tarım ürünleri üzerinden tamamlayarak, bölge tarımı adına tarihi bir ilki başardı.
GTB ile elektronik ürün senetlerinin alım satımına ilişkin sözleşme imzalayarak Borsa Gaziantep platformu üyesi olan Kayseri Şeker’in, Yozgat Boğazlıyan Lisanslı Deposunda çiftçilere ait yaklaşık 343 bin 542 kilogram buğday, elektronik ortamda ürün senedi karşılığında Kayseri Boğazlıyan TMO’ya satıldı. Borsa Gaziantep platformunda işlem gören bu satış GTB’nin elektronik olarak gerçekleştirdiği ilk alım satım olarak tarihe geçti.