Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları ile iştiraklerinde çalışanların oluşturduğu 25 takımın katıldığı geleneksel Kayseri Şeker 2016 futbol turnuvası başladı.
Kayseri Şeker Spor kulübü ve Şeker-İş Sendikası Kayseri Şubesinin de katkılarıyla düzenlenerek 15 gün sürecek “Kayseri Şeker Futbol Turnuvası” nın 5 Nisan 2016 tarihinde başlayıp 21 Nisan günü yapılacak olan finallerle son bulacağı belirtildi.
Kayseri Şeker 2016 Futbol Turnuvasına; Kayseri Şeker Fabrikasından, Kayseri Kazan Dairesi, Kayseri Ofis, Kayseri Rafineri, Kayseri Şeker Ambarı, Kayseri Ham Fabrika, Revir, Kayseri Makinistlik Kayseri Ziraat, Kayseri Kalite Kontrol Laboratuvar, Bilgi İşlem, Kayseri Güvenlik, Kayseri Mekanik Atölye, İnşaat, Kayseri İşletme, Kayseri İç Hizmetler, Kayseri Türbin Dairesinden oluşan 16 takım ile
Boğazlıyan Şeker Fabrikasından, Boğazlıyan Ham Fabrika, Boğazlıyan Elektrik, Boğazlıyan Şeker Ambarı, Boğazlıyan Boruhane, Boğazlıyan Makinistlik, Boğazlıyan İç Hizmetler, Boğazlıyan Rafineri, Boğazlıyan Ziraat’den oluşan 8 takım ve iştirakler çalışanlarının oluşturduğu Pandoğa takımı olmak üzere 25 takım katılıyor.
Hakem Abdullah Mutlu ve ekibi tarafından yönetilecek olan müsabakalarda beraberlikler olduğunda direk penaltı atışlarına geçilerek eleme usulü ile turnuvaya devam edileceği bildirildi.
Kayseri Şeker sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 2014 yılında voleybol dalında, 2015 yılında masa tenisi, 2016 yılında ise futbol dalında düzenlediği turnuvalar yanında yaz spor okullarında da her yıl Kayseri ve Boğazlıyan’da yaklaşık bin öğrenciye futbol, satranç, masa tenisi güreş, boks branşlarında kurslar düzenlenerek hem çalışanların hem de çalışanların çocuklarının sportif faaliyetlere katkısının sağlanması amaçlanıyor.
Turnuvanın startını Kayseri Şeker Spor ve Şeker -İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ile diğer yöneticiler birlikte verdiler.