Kayseri Şeker Fabrikası, son günlerde şeker stoklarının bittiği ile ilgili haberlerin, kasıtlı olarak yayıldığını ve gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Türkiye Şeker Kurumu’ndan 22 Temmuz Cuma günü yapılan açıklamayı destekleyecek bir açıklama da Kayseri Şeker Fabrikasından geldi.
Türkiye Şeker Kurumunun açıklamasında, “15 Temmuz 2016 itibariyle piyasaya arz edilebilecek durumda toplam 300 bin tonun üzerinde pancar şekeri bulunduğu, Kurumun şeker sektörünü etkin bir şekilde izlemekte olduğu, güvenlik payı olarak halihazırda stoklarda bulundurulan yaklaşık 300 bin ton B kotası şekerin iç piyasaya arzına Şeker Kurulumuzca izin verilecektir. Ülkemizin aylık şeker tüketiminin yaklaşık 155 bin ton olduğu ve 1 Eylül tarihi itibariyle yeni mahsul şekerin piyasaya arzının gerçekleştirileceği hususları da dikkate alındığında, mevcut şeker stoklarının ülke ihtiyacımızı karşılamak için fazlasıyla yeterli olduğu açıktır." denilmişti.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay tarafından da yapılan açıklamada da, açıklamayı destekler biçimde, Şeker Kurumu tarafından izin verilmesi halinde Kayseri Şeker depolarında güvenlik payı olarak stoklarda bulundurduğu 15 bin ton B kotası şekerin iç piyasaya arz edilebilecek durumda olduğu belirtildi.