Düzgün, Kayseri doğumlu olan Elmaağaçlı'nın okçuluk makaralı yayda Türkiye'nin en başarılı sporcularından biri olduğunu söyledi.

Elmaağaçlı'nın bugüne kadar katıldığı yarışmalarda 35 altın, 13 gümüş ve 4 bronz madalya kazandığını belirten Düzgün, milli sporcunun birçok uluslararası derecede elde etmeyi başardığını kaydetti.

Meksika'da ekim ayında yapılan Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Elmaağaçlı'nın Türkiye'ye ilk defa altın madalya kazandırdığının altını çizen Düzgün, "Kendisini tebrik ediyoruz. Bu ilk başarısı değil, daha önce de kazandığı onlarca altın, gümüş ve bronz madalya var. Yaşı daha çok genç, inşallah bundan sonraki dünya ve Avrupa şampiyonalarında farklı branşlardaki derecelerini de ülkemize hediye edecek" diye konuştu.

Türkiye'de açılan olimpiyatlara hazırlık merkezlerinin de önemine dikkat çeken Düzgün, ''Kasım 2013'te açılan olimpiyatlara hazırlık merkezlerinden biri de Kayseri'de. Bu merkezlerde yetişen çocuklarımız 1,5 sene gibi kısa bir sürede hazırlanıp seçmelere girdiler ve milli takıma katılmaya hak kazandılar. O yüzden 5-10 yaşında çocuklarımızı eğitmek ve yetiştirmek önemli. Bu vesileyle Demir'i bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum'' şeklinde konuştu.

Elmaağaçlı ise 2002 yılında Kayseri'de okçuluğa başladığını ve buralara gelmesinde hocalarının büyük emekleri olduğunu belirtti.