Kayseri’de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) katılımıyla yapılması planlanan yeni uluslararası kongre ve fuar merkezi için toplantı düzenlendi. Valisi Orhan Düzgün'ün de bulunduğu toplantıda, yeni merkezin yapımının hızlandırılması kararlaştırıldı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, İncesu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Halit Özkaya, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mahmut Alak, meslek odalarının yöneticileri ve diğer sektör temsilcileri katıldı. Bir otelde yapılan toplantıda konuşan Vali Düzgün, Kayseri’de düzenlenen mobilya ve tarım fuarlarının çok büyük ilgi gördüğünü, mevcut fuar alanının ihtiyacı karşılamadığını, yeni bir kongre ve fuar merkezi yapılmasının önem taşıdığını söyledi. Kayseri’nin ismine yakışır şekilde bir merkez yapılmasına yönelik daha önce görüşmelerde bulunduklarını, mutabakata varılarak TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile de görüşülmesi yönünde karar alındığını belirten Düzgün, Kayseri Ticaret Odası binasının temel atma töreni vesilesiyle şehirde bulunan Hisarcıklıoğlu’nun da toplantıya katılarak destek vermesinin memnuniyetini yaşadığını söyledi. Vali Düzgün, organize sanayi bölgeleri, belediyeler, meslek odaları ve TOBB’un da destek vermesiyle kongre ve fuar merkezinin yapım çalışmalarının hızlanacağını, sanayi ve ticaret şehri Kayseri’nin vizyonuna uygun bir merkezin, ilin gelişimine olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.

Milletvekili Özhaseki de meslek odalarının, belediyelerin ve sanayi bölgelerinin önemli derecede bu projeyi desteklediğini, uygun bir arsa üzerinde Kayseri’ye yeni bir kongre ve fuar merkezi kazandırılmasının önemli olduğunu söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise dünyada fuarcılık sektörünün ekonomik katkısının önemine değinerek, bu hayırlı işe öncülük ettiği için Vali Orhan Düzgün’e teşekkür etti. Almanya’da ortalama büyüklükte bir şehrin, fuarcılık sektöründen kazandığı yıllık gelirin 1 milyar euro civarında olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, Kayseri’ye de yakışan bir kongre ve fuar merkezi yapılmasının çok önemli olduğuna işaret etti. Sektörde yer alan bütün meslek odalarının ve belediyelerin de bu işe destek vermesi, yapım ve işletme aşamalarının koordineli yürütülmesi gerektiğini anlattı. Meslek odalarının, belediyelerin, organize sanayi bölgelerinin ve TOBB’un yapacağı görüşmeler sonucunda hayata geçirilecek merkezin, Kayseri için hayırlı olmasını diledi.

Uluslararası kongre ve fuar merkezine ilişkin bilgilerin verildiği ve fotoğrafların gösterildiği oplantıda, TOBB’un da katılımıyla mutabakata varıldı. Merkezin yapılabileceği arsalar konusunda değerlendirmelerde bulunularak, konunun başta belediyeler olmak üzere ilgili kurumlar arasında çalışılması kararı alındı.