Kayseri’de açılan Çanakkale müzesi büyük ilgi görüyor. Özellikle çocukların ilgi gösterdiği müzede boş kovanlar, mermi çekirdekleri, taş ve kaya parçalarına kaynamış olan mermi çekirdekleri, çarıklar, kıyafetler, bomba parçaları bulunuyor.

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında Kayseri’de faaliyet gösteren Beğendik Marketleri Çanakkale Müzesi açtı. 8 Mart tarihine kadar açık kalacak müzeye özellikle öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Gün içinde okullardan gelen çok sayıda öğrenci, müzede yer alan farklı eşyaları sergileniyor. Müze sorumluları ziyaret sırasında bazı yaşlıların, bazı öğrencilerin ise gözyaşlarına boğulduklarını aktardı.

Beğendik Market yetkilileri, Çanakkale Zaferi 100’üncü yılında açtıkları müzeye beklediklerinden daha fazla ilgi olduğunu ifade ettiler. Geçen yıl kiralama usulü ile Bursa’daki markette müzeyi açtıklarını belirten yetkilileri, bu nedenle müzeyi Kayseri’ye taşıma kararı aldıklarını anlattılar. İlginin fazla olmasından dolayı gelecek yılda müzeyi daha kapsamlı açmayı planladıkları ifade ettiler.

27 Şubat tarihinde açılan müze 8 Mart tarihine kadar marketin Beyazşehir Şubesi üst katta sergilenmeye devam edecek.