Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye’nin aday ülke statüsünü resmen almasından sonra ülkemizde her yıl düzenlenen '9 Mayıs Avrupa Günü' etkinlikleri kapsamında bu yıl Kayseri’de İspanya ve Slovenya Büyükelçileri ile AB Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı’nın da katılacağı bir dizi etkinlik gerçekleştirileceğini açıkladı.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 'Avrupa Günü' etkinlikleri çerçevesinde Kayseri’de de Valilik koordinasyonunda bazı etkinlikler düzenleneceğini kaydetti. Türkiye ve AB arasındaki anlayış ve bilginin gelişmesini ve AB’yi Türk vatandaşlarının daha yakınına getirmeyi amaçlayan etkinlikler kapsamında İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro ve Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec ile AB Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Francois Begeot’u Kayseri’de misafir edeceklerini belirten Vali Düzgün, etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi; “İspanyol ve Fransız müzisyenler tarafından Kayseri halkına konserler verilecektir. Avrupa Birliği tarafından hibe sağlanan, tamamlanmış veya devam eden projelerin resimleri sergilenecek ve Avrupa film gösterimleri gerçekleştirilecek. 'Avrupa Günü' etkinlikleri ile yerel ve ulusal düzeyde AB hakkında bilinçlendirme ve AB ile Türkiye ilişkileri hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacaktır.”

Avrupa Günü dolayısıyla kentimizde düzenlenecek etkinlikler kapsamında Kayseripark Alışveriş Merkezi sinema salonunda 9 Mayıs Cumartesi günü 11.00’de 'Erneste et Celestine', 14.00’de 'Class Enemy', 16.00’da 'The Method', 18.30’da 'The Keeper of Lost Causes' filmlerinin gösterimi yapılacak. Ayrıca, Kayseripark Alışveriş Merkezinde 13.00’de Slovenya Bilgilendirme Standı ve Katılım Öncesi Mali Yardım Fotoğraf Sergisinin açılışı ve kokteyli gerçekleştirilecek. Avrupa Günü kapsamında Nuh Naci Yazgan Üniversitesinde düzenlenecek konserlerden 'Transaelion' konseri 9 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da, 'David Perez ve Mavi Siyah' konseri ise 10 Mayıs Pazar günü saat 19.00’da Kayseri halkı ile buluşacak.