AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki konferansta, Adnan Menderes ve Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı çizginin, aynı davanın temsilcileri olduğunu söyledi.

Adnan Menderes'in Türk milletini tarihteki şanlı sayfalarına döndürmek için kalkınma hamlesi başlattığını belirten Bakır, Menderes'e yapılan darbenin temelinde de bu mücadeleyi engelleme çabalarının yattığını savundu.

Bakır şunları kaydetti:

 "Biz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi yeni çıkmış bir parti değiliz, bu bir davadır. Bu, hak-batıl davasıdır. Bu, yüzyıllar öncesinden gelen bir davadır, bir medeniyet davasıdır. Cumhuriyetin kurulmasından sonrada Adnan Menderes bu davayı sırtlamıştır ve bunun için çok bedeller ödemiştir. Esasen Adnan Menderes'e yapılan darbeyle ilgili çok şey söylenmiştir ama oğlu Aydın Bey bunun temelde tek sebepten kaynaklandığını ifade etmiştir. Aydın Bey, Menderes'in İslam dinine son derece hürmetkar ve bu milletin hissiyatına saygılı olduğunu belirterek, 'bu ülkeyi makus kaderinden kurtarmak istemesi, kalkındırmak istemesi ve tekrar tarihteki şanlı sayfalarına döndürmek için bir kalkınma hamlesi başlatmasıdır bu darbenin sebebi" demiştir. Ben aynen kendisine katılıyorum. "

- Menderes, Özal ve Erdoğan bu milletin gönlünde taht kurdular"

Demokrat Parti'den sonra birçok merkez sağ partinin çıktığını ama milletin onları hiç bir zaman bu çizginin temsilcisi olarak kabul etmediğini ifade eden Bakır, şöyle konuştu:

"Mesela Anavatan Partisi Turgut Özal'dan sonra başka başbakanlar da çıkarmıştır. Doğru Yol Partisi keza bir kaç başbakan çıkarmıştır. Ama her zaman üç isim zikredilmiştir. Milletimizin gönlünde taht kurmuştur bunlar. Bunlarda Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu bir davadır, bu bir çizgidir. Allah'a çok şükür ki biz de bu davanın bayrağını taşıyan Recep Tayyip Erdoğan'ın kadrosunda siyaset yapıyoruz. Kendisini de Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olarak köşke yakın zamanda taşıdık."

Konferansa, Adnan Menderes Demokrasi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve vatandaşlar katıldı.