Parti binası önünde toplanan grubun hareket etmesinden önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı seçiminde halkın ilk kez cumhurbaşkanını seçeceğini hatırlatan Özhaseki, "Daha önceki dönemlerde cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşündüğümüzde her bir seçim öncesinde ülke mutlaka bir krize sokulmuştur, olağanüstü bir dönem oluşmuştur. Yer altında ne kadar yılan çiyan varsa açığa çıkmıştır. Seçecek insanları baskı altına almışlardır ve milletin iradesinin dışında, belki de milletin değerleriyle savaşan adamları zorla dayatarak seçmişlerdir" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda seçileceğini inandığını belirten Özhaseki, şunları kaydetti:

"Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Millet kendi cumhurbaşkanını kendisi seçiyor. Bu önemli bir şey. Seçimle gelinen her noktada demokrasi vardır, insan hakları vardır, insanlara saygı vardır, yaşayan insanların fikir özgürlüğü vardır. Kayseri açısından da biz seviniyoruz. Çünkü şimdiye kadar 7 yıl boyunca bizim büyüğümüz, abimiz, sevdiğimiz birisi cumhurbaşkanlığı yaptı ve tüm ülkeyi, bizleri şerefle temsil etti. Biz de onun cumhurbaşkanlığından onur duyduk. Yeni dönemde de sayın genel başkanımız ilk turda cumhurbaşkanı olarak seçilecekler. Orada biraz da olsa bizim de tuzumuz bulunsun istiyoruz. Bu amaçla da programlar yapıyoruz."

Açıklamaların ardından grup, Cumhuriyet Meydanı'ndan Büyükşehir Belediyesine kadar sloganlar atarak yürüdü.