Kayseri’de 1 Mayıs kutlamaları gergin başladı. 1 Mayıs kutlaması için alana gelenlerle vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşandı.
Kayseri’de 1 Mayıs kutlaması için Emniyet Müdürlüğü tarafından Gevher Nesibe Mahallesi Tekin Sokak trafiğe kapatılarak bariyerlerle geniş güvenlik önlemi alındı. Göstericiler alana Çiçekçiler Sokağı girişinde oluşturulan arama noktasında yapılan arama sonrasında alana alındı.
1 Mayıs yürüyüşünün başlamasından önce ilk tartışma polis ekiplerinin yaptığı arama sonrasında alana giren göstericiler ile bariyerler arkasında bulunan vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. İkinci tartışma ise arama noktası yakınında yaşandı. Bu tartışmada arama noktasından geçenler ve vatandaşlar arasında sözlü atışma yaşandı. Her iki tartışma da polis ekiplerinin zamanında müdahalesi ile büyümeden önlendi.
Göstericilerin alana tamamen alınmasının ardından 1 Mayıs yürüyüşü sloganlar eşliğinde başladı. Yürüyüşe CHP il örgütü, HDP’liler ve sendika temsilcileri ile Suriyeli işçiler de katıldı. Göstericiler Tekin Sokak’ta başlayan yürüyüşü Mimar Sinan Parkı’nda sonlandırdı.
Mimar Sinan Parkı’ndaki tören ölen işçiler için Enternasyonal İşçi Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ile başladı. DİSK Bölge Başkanı Cumali Sağlam yaptığı açılış konuşmasında işçi sınıfının 1 Mayıs’ı ağır koşullarda kutladığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından 1 Mayıs kutlaması yerel sanatçıların sahne alması ve halayların çekilmesiyle sona erdi.