Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri, kadın cinayetlerine tepki göstererek, "Erkek vuruyor devlet koruyor, Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları attı. 

Burada grup adına açıklama yapan Fatma Karaaslan, her hafta kocası, babası, erkek kardeşi, oğlu, boşanmak ve ayrılmak istediği kocası tarafından öldürülen kadınların haberlerinin yapıldığını söyledi.

Kadınların kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürüldüğünü belirten Karaaslan, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız erkek şiddeti cezasız kalırken, aile kavramı dışına çıkmamızı yasaklayan politikalar oluşturulurken biz kadınlar her gün öldürülüyoruz. Hayatlarının her alanında ayrımcılık ile karşı karşıya kalan kadınlar her an öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya. Bugüne kadar kadın cinayetlerini istatiksel bilgiye sığdarmaya çalışan devleti göreve çağırıyoruz. Meclisin, kadın cinayetleri gündemi ile olağanüstü toplanmasını ve bu toplantıda, kadın örgütlerinin belirlediği cinayetleri önleyebilecek temel şartlar doğrultusunda acil bir eylem planı oluşturulmasını talep ediyoruz."

Grup daha sonra olaysız dağıldı.