Hunat Camisi'nde cuma namazı sonrası toplanan Kayseri Umut Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, ''PKK için yaşasın cehennem" sloganı attı.

Grup adına açıklama yapan, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, terör örgütü sempatizanları tarafından IŞİD'in Suriye'nin Kobani kentine yönelik saldırıları bahane edilerek gerçekleştirilen olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bayramda fakir vatandaşlara kurban dağıtımı yapan dernek üyelerine saldırılar düzenlendiğini belirten Göktaş, ''Sakallı gördükleri her insanı katlettiler. Onlarca devlet dairesini yakarak zarar verdiler. Devletimize ait araçları yaktılar. Son olarak da Bingöl'de 2 polisimizi şehit ettiler. Ölen polislere Allah'tan rahmet diliyorum. Bunlar Müslümanlar arasında fitne sokarak yüce dinimize zarar vermektedirler ama amaçlarına ulaşamayacaklar'' diye konuştu.

Daha sonra, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki izinsiz gösterilerde yaşamı yitirenler gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından dua eden grup, olaysız dağıldı.