Sığındıkları metruk ev yıkılınca kalacak yer bulamayan 6 çocuklu Afgan aileye belediye destek oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yaklaşık 6 ay önce Ankara'dan Kayseri'ye gelen Muhammed Tala ve ailesi, bir süre önce Yeşil Mahalle'deki metruk bir eve yerleştirildi. Sivil toplum kuruluşlarının ve komşularının yardımıyla geçimini sağlayan ailenin barındığı evin sahibi, göçme tehlikesi olduğu gerekçesiyle evin yıkılması için belediyeye başvurdu. 

Belediye ekipleri tarafından evin yıkılması sonucu Afgan aile, en büyüğü 12 en küçüğü ise 5 aylık 6 çocuğuyla sokakta kaldı. Yıkılan evden geriye kalan eşyalarını çocuklarıyla birlikte toplamaya çalışan aileye Kocasinan Belediyesi yardım eli uzattı. Başkan Mustafa Çelik'in talimatıyla aileye ev kiralandı. Ailenin eşyaları yeni eve taşınmak için belediye ekiplerince kamyona yüklendi.

Muhammed Tala, gazetecilere yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler aracılığıyla Ankara'dan Kayseri'ye gönderildiklerini söyledi.

Bir süre kentteki camilerin avlusunda barındıklarını anlatan Tala, "Bir Müslüman kardeşimiz bizi bu eve yerleştirdi. Sabah belediye evi yıktı. Çalışamıyorum, yardımseverlerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Çocuklarım soğukta evsiz kaldı, zaten zor geçiniyorduk" diye konuştu.

Aileye yardım eden Fadime Ünlü ise tanımamalarına rağmen kış günü çocuklarıyla ailenin evsiz kalmasına gönüllerinin razı olmadığını dile getirdi.

Yıkıntı evden odun toplayan komşularına yardım eden Ünlü, "Buradan geçerken sokakta oturduklarını gördük. Eşimle yardıma geldik. 5 aylık bebekleri vardı, soğukta donacaktı çocuk. Onu bizim eve götürdük. Diğer çocuklar da sabah okula gitmişti, geldiklerinde oturdukları evin yıkıldığını gördü. Bu aileye el uzatılması lazım, buraya zorunlu gelmiş insanlar" ifadelerini kullandı.