Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, kentte sular kontrol altın ve zehirlenme riski taşımıyor.
KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, dün gece meydana gelen darbe girişiminin ardından, Malatya ve Ankara’da sulara zehir karıştırıldığı, Kayseri’de de böyle bir durumun söz konusu olduğu söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kayseri’de suların kontrol altında olduğunu vurgulayan KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, “Yaşanan olaylar nedeniyle sulara müdahale edildiği konusunda sosyal medya ve çeşitli kaynaklarda provokatif haberler yayılmaktadır, bu duruma itibar etmeyiniz. Bu tür asılsız dedikodularla halkımızda korku ve panik oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bilinmelidir ki KASKİ olarak tüm personelimiz ve ekiplerimizle sizlere suları ulaştırdığımız tüm noktalarda üst düzey güvenlik önlemleri almış bulunmaktayız. İlgili bölgelerde güvenlik ekiplerimizin yanı sıra yüksek çözünürlüklü kameralar ile de 7/24 depolarımızın denetimi ve kontrolü sağlanmaktadır.
Halkımıza gösterdikleri sağduyu ve desteklerinden dolayı teşekkür eder, içme suyunun şebekeden içilmesinde herhangi bir sakınca olmadığının bilinmesini isteriz.” ifadelerini kullandı.