Kayseri’de yaşayan Karadenizliler, demokrasi nöbetinin 23’üncü gününde bir araya geldi.
Kayseri’de yaşayan Karadenizli vatandaşlar, sosyal medya üzerinden, ‘Uşaklar Demokrasi Nöbetinde’ etkinlik sayfası ve #usaklarnobette hashtagi ile, milli irade mitinginde bir araya geldi. Talas Belediyesinin çadırında, ‘Karadeniz Uşakları Demokrasi Nöbetinde’ pankartı altında yapılan buluşmaya, AK Parti Kayseri 26. Dönem Milletvekili Havva Talay Çalış, Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, Tomarza Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Kocasinan Eğitim Bir-Sen Şube Müdürü Ali Çakmak, Çaykur Bölge Müdürü Abdülseyyit Akçal, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi, Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın ve çok sayıda Karadenizli vatandaş katıldı.
“KARADENİZ DEMEK VATAN SEVGİSİ DEMEK”
15 Temmuz’da FETÖ/PDY terör örgütünün darbe kalkışmasına karşı Türk milletinin gerekli dersi verdiğini söyleyen AK Parti Kayseri 26. Dönem Milletvekili Havva Talay Çalış, olarak Kayseri’de bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kendisinin de aslen Samsunlu olduğunu belirten Havva Talay Çalış, “Karadeniz demek vatan sevgisi demektir. İnşallah bundan sonra da bu yolda sivil toplum örgütü olarak devam ederiz.” dedi.
“MEMLEKET SICAKLIĞINI HİSSETTİK”
Tomarza Kaymakamı Engin Uysal ise, “Çalıştığımız, görev yaptığımız yerlerde, resmi kıyafetlerimizi çıkardığımızda sıcaklık arıyoruz. Ben de burada iki yıldır görev yapıyorum, dernek olamasak bile en azından Karadeniz dostlar grubu şeklinde bir araya gelmeyi isteriz.” diye konuştu.
KARADENİZLİLER DERNEKLEŞECEK
Tomarza Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk de, “Karadeniz demek, güven demek, cesaret demek, vatan demek, bayrak demek, millet demektir. Buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz, inşallah bundan sonraki aşamada sivil toplum örgütü olmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Karadenizli vatandaşlar gece geç saatlere kadar, Karadeniz Uşakları Demokrasi Nöbetinde’ pankartı altında demokrasi nöbetine katılım sağladı.