Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Suriyelilerden oturdukları mahallelerde huzuru bozanları kamplara gönderdiklerini, Suriyeli misafirleri rahatsız edenler hakkında da güvenlik birimlerince gerekli tahkikatın başlatıldığını belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkelerindeki iç karışıklıklar sebebiyle Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin  sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle Valilik'te toplantı yapıldı. 

Vali Düzgün başkanlığındaki toplantıya, vali yardımcılarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Düzgün, Kayseri'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 10 bin 632 Suriyeli'nin kayıt altına alındığını, bunlardan 2 bin 924'ünün pasaportları bulunan ve ülkeye resmi yollardan giriş sağlayan kişiler olduğunu belirterek, halen kayıt altınan yaklaşık 7-8 bin kişinin bulunduğunu bildirdi.

Kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü ve kentin huzurunu bozabilecek her türlü olaya karşı duyarlı davranıldığını ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Kayseri son derece hamiyetperver ve yardımsever bir kent. Bugüne kadar kentin bu özelliği nedeniyle Suriyeli misafirlerimizin barınmasında, iaşesinde ve diğer ihtiyaçlarında herhangi bir sorun yaşanmadı. Suriyeli misafirlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması kadar, kentimizin huzuru da önem taşıyor. Bu huzuru bozmaya çalışan hiçbir girişime, söylentiye ya da provokatif çıkışlara izin vermeyeceğiz. Suriyelilerden oturdukları mahallenin huzurunu bozan kişileri derhal kamplara gönderiyoruz. Bununla birlikte Suriyeli misafirleri rahatsız eden kişiler olursa da onlar hakkında güvenlik birimlerimiz aracılığı ile gerekli müdahale ve adli tahkikatı başlatıyoruz. Çalışmalarımızın hassasiyetle yürütüldüğünü vatandaşlarımız bilmelidir."

Toplantıya katılan kurum temsilcileri Suriyelilerle ilgili yaptıkları çalışmaları, sıkıntıları ve önerileri dile getirdi.

Vali Düzgün tarafından görüş ve önerilerin alındığı toplantı karşılıklı değerlendirmelerin ve bazı kararların alınması ile sona erdi.