Kayseri’den hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi Kayseri İl Müftülüğü tarafından düzenlenen program sonrası Ahmet İnciler Camisi’nden dualarla uğurlandı.

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları, yakınları ve çok sayıda vatandaş Ahmet İnciler Camisi’nde bir araya geldi. Hacı adaylarının uğurlanması öncesinde İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, yaptığı konuşmada, “Yolunuz açık olsun. Allah kardeşlerimiz için haccı kolay eylesin. Zor ve meşakkatli, sabır isteyen bir yolculuk. Orada her anı dua ile geçirmenizi, çarşıda pazarda dolaşarak çok değerli zamanınızı boşa harcamamanızı tavsiye ediyorum. Ülkemizin huzuru, selameti ve bekası için dualarınızı eksik etmeyin. Allah, hacdan geldiğinizde ananızdan doğmuş gibi olmanızı nasip eylesin." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, tarafından yapılan duanın ardından İl Müftülüğü'nce hazırlanan otobüslere binen hacı adayları, hac farizasını yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çok mutluyuz. Bu mutluluğumuzu kelimelerle ifade etmek mümkün değil, çok güzel bir duygu, Allah herkese bu duyguyu yaşamayı ve hacca gitmeyi nasip etsin" diye konuştu.

El sallayarak, yakınlarına veda eden hacı adayları, Erkilet Havaalanı'ndaki pasaport işlemlerini ardından Medine'ye uğurlandı. 1. ve 2. kafilede 284 hacı adayı bulunuyor. Kafilelerin kutsal topraklara olan ziyaretleri 4 Ekim 2015 tarihinde sona erecek. 8 Eylül'e kadar Kayseri'den kutsal topraklara uğurlamalar devam edecek.