Kayserigaz atıkların geri dönüştürülerek üretim sürecine kazandırılması için geri dönüşüm çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Çevreye, doğaya ve insana verdiği önemi her alanda vurgulayan Kayserigaz, ‘Çevre Mevzuatı’ kapsamında atıkların geri dönüşüm ile üretime kazandırılmasını sağlıyor. Şirket içinde geri dönüşüm için ayrılan atıklar özelliklerine göre sınıflandırılarak yetkili kurum ve kuruluşlara teslim ediliyor.
Bakımları yapılan bölge regülatörleri ve istasyonlardan çıkan atık filtreler gibi materyaller ‘Tehlikeli Atık’ sınıfına ayrılarak Çevre Bakanlığı’nın belirlediği lisanslı kuruluşlara, diğer atıklar, elektronik atıklar ve piller ise tehlikesiz atık sınıfına ayrılarak belediyeler ile yapılan işbirliğiyle bertaraf edilmesi sağlanıyor. Geri dönüştürülebilir özellik taşıyan atıklarda üretime kazandırılıyor. Kayserigaz tüm geri dönüşüm faaliyeti süreçlerini, ‘Çevre Mevzuatı’ ve ‘ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ kapsamında titizlikle yürütüyor.
Kayserigaz Yönetim Sistemleri Sorumlusu Işıl Akkoç, çevre odağında gerçekleştirilen çalışmaların Kayserigaz için önem arz ettiğini ve çevrenin korunmasına yönelik faaliyetleri özenle gerçekleştirdiklerini belirtti. Akkoç, geri dönüşüm faaliyetlerinin ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, aksatılmadan sürdürülmesi için titizlikle çalışıldığını sözlerine ekledi.