Kayseri İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen Yükümüz Kardeşlik’ kampanyası kapsamında Suriye’deki savaş mağdurları için 516 milyon TL’lik yardım malzemesi gönderildi.

Kayseri Serbest Bölge’de gerçekleştirilen tır uğurlama törenine Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Şahin Güven ve çok sayıda hayırsever katıldı.

Kampanya ile ilgili bilgi veren İl Müftüsü Şahin Güven, hayırsevelerin desteğiyle Cerablus, El Bab, Azez bölgesine; 516 milyon TL’lik 6 tır yardım gönderildiğini ifade etti. Yardım paketlerinde 3 bin 900 adet yorgan, 475 adet alez, 375 adet battaniye, 36 adet ranza, 30 adet yastık, 110 adet yatak, 9 bin 220 adet tencere, 1 tır un ve 2 tır kıyafet bulunduğunu belirten İl Müftüsü Güven, “Zeytin Dalı Harekat için de sizlerden yardımlarınızı bekleyeceğiz. Bizler inanıyoruz ki ülkemizin ve sınırlarımızın korunması buralardan başlıyor. Sınırlarımızın ötesindeki terör örgütleriyle kahraman ordumuz mücadele ederken, bizler de ordumuzun ve mazlum halkın ihtiyaçlarını gidermek durumundayız. Kayseri’den şu ana kadar 284 tır yardım gitti, bugünkü yardımla 290 olacak. Bu yardımları yapan ve vesile olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç ise, gönderilen yardımların dolaylı olarak, terörle mücadele eden Mehmetçik’in işinin kolaylaştırılmasını sağladığını dile getirdi ve hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından 6 adet tır, dualarla Cerablus’a uğurlandı.