Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi İgor Jukic Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Konuk Büyükelçi, Kayseri’nin kendi yatırımcı ruhu ile başarılı olan bir şehir olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Slovenya Büyükelçisi İgor Jukic ile bir süre görüştü. Konuk Büyükelçiye Kayseri hakkında bilgi veren Başkan Çelik, Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihe sahip bir şehir olduğunu söyledi. Kayseri’nin bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Çelik, Cumhuriyet Meydanı’nda etrafa bakıldığı takdirde 6 bin yıllık tarihi görmenin mümkün olduğunu belirtti. Kayseri’nin sınır veya liman şehri olmadığını, yer altı zenginliğinin bulunmadığını ve zengin tarım alanlarına sahip olmadığını vurgulayan Başkan Çelik, bu nedenle Kayserilinin ticaretle ilgilendiğini söyledi. Kültepe’deki kazılarda dünyanın ilk fuar merkezi, ilk ortaklık anlaşması ilk şirket kuruluşuyla ilgili tabletlerin çıktığını da hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Genlerimize ticaret işlenmiş durumda" dedi.
Slovenya Büyükelçisi İgor Jukic de karşılıklı ilişkilerle özellikle Slovenya’nın Maribor şehri ile Kayseri’nin potansiyellerini değerlendirmek gerektiğini belirtti. Konuşmasında Kayseri ile ilgili dikkat çekici tespitlerde bulunan Jukic, "Kayseri’nin İstanbul, Ankara gibi büyük bir şehir olmadığını biliyorum; ancak Kayseri’nin bu zorlu coğrafyada kendi girişimci ruhu ve kendi yatırımcı ruhu ile ayakta kaldığı ve çok başarılı olduğu anekdotlarını çok duydum. Ayrıca Kayserilinin her fırsatta kazandığını ve her şekilde kazanacağını da bilerek geldim" diye konuştu. Konuk Büyükelçi, Slovenya ve Kayseri arsında başta kayak turizmi olmak üzere farklı alanlarda ilişkileri geliştirmek istediklerini de sözlerine ekledi.
Ziyarette daha sonra özellikle Erciyes Kış Turizm Merkezi konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.