Kayseri’de eğitimciler bir araya gelerek, öğretmeni öğrencilerinin gözleri önünde azarladığı iddia edilen Yalova Valisi'ne tepki gösterdi. Eğitimciler, valiyi istifaya davet etti.

Kayseri’de, Aktif Eğitimciler Sendikası, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası, Eğitim ve Bilim İşgörenler Sendikası üyeleri Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu protesto etti. Kayseri Valiliği önünde toplanan eğitimciler yaptıkları basın açıklamasında öğretmenin kıyafetinden dolayı öğrencilerin yanında azarlanmasının doğru olmadığına işaret etti.

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya, yaşananlara tepki göstererek, şu açıklamayı yaptı: “Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart Cuma günü Yalova Termal Fen Lisesi`ne gerçekleştirdiği ziyarette Matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün sınıfını da ziyaret etmiş ve anlamsız kaprisleri nedeniyle oluşan tartışma ortamında öğretmene öğrencilerinin önünde 'sen ne biçim öğretmensin, insanlar seni dışarda görse dilenci zanneder ve para verir', 'eylem yapan öğretmen anarşisttir' gibi söylemlerle mülki idare amiri ve devlet adamı kimlik ve saygınlığına yakışmayacak biçimde hakaretler etmiş ve Öğretmen Öz'ü sınıftan kovmaya kalkmıştır. Bu müessif olay vali hakkında hayal kırıklığı oluştururken, eğitim kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, sayın valinin meslektaşımızdan ve kamuoyundan özür dilemeyip yaptığı hatayı sahiplenmesi ve bu konuda hükümet ve MEB yetkililerinin hiçbir açıklama yapmaması eğitim çalışanlarını derinden yaralamıştır.”

“Bir meslektaşımıza yapılan bu haksız saldırının aslında kendine özgü değerler hiyerarşisi olan eğitim sistemimize ve tüm meslektaşlarımıza yapıldığı da bir gerçektir” diyen kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Anayasa'nın 12 ve 17. maddelerinde 'Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes, kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve hürriyetlere ve yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir, kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tâbi tutulamaz' ibaresi geçiyor."

Öğretmenlerin son zamanlarda üzücü olaylarla gündeme gelmesine işaret eden ve eylem yapan öğretmenin anarşist olarak adlandırılamayacağını ifade eden Kaya, "Geçen aylarda Kayseri`de bir öğretmenimiz, öğrencisi tarafından yumruklanarak öldürüldü. Artık bu tip olayların bir an önce son bulmasını diliyoruz.”

Yapılan basın açıklamasından sonra eğitimciler olaysız bir şekilde ayrıldılar.