Kayseri Mahallesi, eski el sanatları ve yöresel yemeklerin bulunduğu restoranların açılmasıyla hizmet vermeye başladı. Mahallede 100 yıl öncesindeki Kayseri yaşamı yeniden canlandırıldı.

Kayseri Mahallesi hizmet vermeye başladı. Mahallede eski konaklarda açılan restoranlar, el sanatların yapımı, butik otel, dinlenme mekanları yer alıyor. Kayseri Mahallesi’ndeki işletmelerin sahibi İsmail Erkek, Ramazan ayına denk gelen açılışların mahallenin bulundukları bölgedeki tesislere vatandaşların ilgi göstermesine neden olacağını söyledi. İsmail Erkek, Ramazan ayında sahur vaktine kadar açık olacaklarını belirterek, "İnsanlarımız Kayseri’nin eski yaşamının bulunduğu tarihi evlerde sahur ve iftarlarını yapabilecekler. Serin bir ortamda bunun keyfini yaşayacaklar. Yine bu mekanda Kayseri’nin yöresel lezzetlerini yeme imkanı bulacaklar. Bir nevi mahalle 100 yıl önceki Kayseri insanının yaşamını andıran mekanlarda dinlenme fırsatı bulacaklar." dedi.

İsmail Erkek, restore edilen eski hamamın ise ağustos ayından itibaren hizmet vermeye başlayacağını ifade ederek, "Belediye tarafında yapılan bazı restore çalışmaları sürüyor. Bunlar tamamlandığında, Kayseri’nin eski mahallesinde yer alan her şey burada olacak." diye konuştu.