Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında, “Kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur” dedi.
Başkan Boydak mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs 1919 tarihinde yüce Atatürk’ün önderliğinde Samsun’dan başlayan bağımsızlık hareketi sonucunda Türk Milleti özgürlüğüne ve demokrasiye kavuşmuştur. Ulusumuzun bu onur mücadelesini gelecek nesillere bütün ayrıntılarıyla aktarılmasını sağlamak amacıyla Ulu Önderimiz tarafından 19 Mayıs günü Türk Gençliğine Bayram olarak armağan edilmiştir.
Ülke kalkınmasının temel başlangıç noktası ailedir. Aileden başlayarak, topluma yayılacak kalkınmanın diğer aşamasında ise eğitim gelmektedir. İyi eğitim almış ailelerin topluma kazandıracağı çağdaş bireyler, ülke kalkınmasının temellerini oluşturacaktır. Kalkınmanın bir temel koşulu olan sanayinin geliştirilmesinde de yeni ve ileri teknolojilere ayak uydurabilen, zeki, özgür, eleştirel düşünebilen, çağdaş ve genç beyinlere gereksinim vardır.
İnanıyorum ki, fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Türkiye’mizin ve insanlarımızın layık oldukları mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşmamız da gençliğimizle olacaktır.
Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum”